«Forkjølelsessuppe» med gulrot, chilli og ingefær

IMG_0083Jeg har pådratt meg en aldri så liten sommerforkjølelse med tett nese, hoste og generell slapphet. I dag meldte behovet seg for en lindrende suppe, og jeg bestemte meg for å lage en som er stappfull av typiske «anti-forkjølelses-matvarer» som hvitløk, ingefær og chilli. I tillegg har suppen massevis av vitaminer fra gulrot, og ikke minst – den er innmari god! Oppskriften er inspirert av en Grete Roede-oppskrift, med min egen vri.

Til to personer trenger du:

0,5 stor eller 1 liten løk

1 fedd hvitløk

1/4 rød chilli

ca. 1 ss revet fersk ingefær

1 potet

4 gulrøtter

0,5 l grønnsakbuljong

salt og pepper

0,75 ss limesaft

Hakket koriander til pynt

Grovhakk løk, hvitløk og chilli, og stek på medium/lav varme i litt olivenolje sammen med revet ingefær til det er mykt. Pass på at det ikke brunes. Tilsett skrelt og oppkuttet potet og gulrot, og stek videre i ca 1 minutt. Tilsett buljong, og kok under lokk i ca. 20 min. Sjekk at gulrøttene er møre før du tar kjelen av platen, og tilsetter salt, pepper og limesaft.  Bruk en stavmikser og kjør til en jevn suppe.  Server suppen med et dryss av koriander og litt godt brød med smør til.

Chillien og ingefæren gjør at denne suppen har en god «punch» som løsner opp tett nese og lindrer hoste. Anbefales 😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s