Vannbakkels med pasjonsfruktkrem

Versjon 2

Disse små vannbakkelsene (kalles også profiteroles eller petits choux), er skikkelig lekre og gode munnfuller som er perfekt å servere på et kakebord for eksempel til 17.mai. Mange synes vannbakkels er vanskelig å få til, men så lenge man følger oppskriften nøye og holder hodet kaldt, bør det gå bra. Jeg bruker Wenche Andersen (fra God Morgen Norge) oppskrift, og den funker alltid bra for meg.

Dette trenger du:

Vannbakkels

2,5 dl vann

0,25 ts salt

100 g smør

150 g hvetemel

4 egg

Kok opp vannet under lokk (for å unngå at vannet damper bort). Når vannet koker, tilsetter du salt og smør og lar det smelte i vannet. Så tilsetter du hvetemelet, og rører sammen til du får en jevn masse som slipper kjelen. Fortsett å røre deigen i ca 1 min på middels varme. Så tar du deigen av varmen, og har den over i en bakebolle. Tilsett eggene, ett av gangen og rør godt mellom hver gang. Når det siste egget er rørt helt inn, er deigen ferdig. Den skal være jevn, og litt «seig» og glatt i konsistensen, ikke flytende. Ha deigen over i en sprøytepose med stor rund tupp, og sprøyt valnøttstore topper på en stekeplate dekket med bakepapir. Stekes på 200 grader på nederste rille i ca. 15 min. Vannbakkelsene skal være godt gylne, så vent så lenge du tør :). Avkjøl.

Pasjonsfruktkrem

Først lager jeg en vaniljekrem. Jeg bruker Sverre Sætre sin oppskrift. Det går også an å bruke ferdig vaniljekrem, men jeg synes hjemmelaget vaniljekrem gir et resultat i en helt annen liga.

Du trenger:

1 vaniljestang
2,5 dl melk
3/4 dl kremfløte
60 g sukker
2 eggeplommer
2 ss maisenna

Skjær vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Ha 2 dl melk, frøene fra vaniljestangen + selve stangen, fløte og sukker i en kjele, og varm det til kokepunktet. Ha 0,5 dl melk, maisenna og eggeplommer i en bolle, og rør det sammen. Hell så den varme væsken i en forsiktig stråle oppi eggeblandingen, samtidig som du rører med en visp. Hell deretter hele blandingen tilbake i kjelen, og varm blandingen opp mens du rører hele tiden. Når kremen tykner og får en blank konsistens, er den ferdig. Hell over i en skål og strø over et tynt lag sukker for å unngå snerk. Avkjøl.

For å gjøre vaniljekremen litt lettere før jeg fyller vannbakkelsene med den, pleier jeg å blande den med litt pisket fløte. Dette trenger du for å gjøre kremen ferdig:

5 pasjonsfrukt

2 dl kremfløte

Skjær 4 av pasjonsfruktene i to og skrap ut fruktkjøttet. Ha fruktkjøttet i en bolle og bland lett med en stavmikser for å knuse steinene. Sil deretter blandingen så du står igjen med en pure/saft uten steiner. Den siste pasjonsfrukten sparer du til pynt. Pisk fløten til krem og bland inn saften. Til slutt vender du den piskede kremen inn i vaniljekremen. Fyll litt av den ferdige kremen i en sprøytepose med liten rund tupp. For å fylle vannbakkelsene, snur du dem opp ned og lager et lite hull med sprøytetuppen. Sprøyt forsiktig inn nok krem til å fylle vannbakkelsen, men pass på at det ikke går hull på vannbakkelsen eller tyter ut for mye krem.

Når du har fylt alle, anrett på et serveringsfat, dryss over litt melis og pynt med en pasjonsfrukt skåret i to.

Og så er det bare å hive innpå!

PS: Det blir nok en del pasjonsfruktkrem til overs, denne kan med fordel brukes på Pavlova, i bløtkake e.l. som du baker samtidig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s