Vegetarpizza

FullSizeRender

Obs! Illutrasjonsbilde, av en variant med litt andre toppinger 🙂

Jeg er langt ifra en vegetarianer (bacon is just too damn good;)), men det er viktig for meg både av helse- og miljøhensyn å ikke spise for mye kjøtt. Jeg prøver derfor å spise fisk 2-3 ganger i uka, og vegetarisk middag minst 1 gang i uka. Denne uka ble det en vegetarpizza med delvis grov bunn, som var en ordentlig god og sunn start på uka. Populært hos både store og små var det også.

Pizzabunn:

3 dl hvetemel

1 dl sammalt hvete eller speltmel (jeg brukte sammalt spelt)

0,5 ts salt

6,5 g tørrgjær (1/2 pose)

1,5 dl lunkent vann

4 ss olivenolje

Ha ingrediensene i en kjøkkenmaskin (jeg bruker KitchenAid) med eltekrok, rør lett sammen og elt på lav hastighet i 5-10 min. Dekk til bollen med plastfolie, og sett deigen til heving i 30-60 min, avhengig av hva du har tid til. Imens deigen hever, lager du tomatsausen. Sett ovnen på 225 grader når det er ca. 15 min igjen av hevetiden.

Tomatsaus:

0,5 ss olivenolje

1 fedd hvitløk, finhakket

1 boks hakkede eller knuste tomater, jeg bruker Mutti, som er ganske finknust og funker bra til pizzasaus.

1 ts hvitvins- eller rødvinseddik

1 ts sukker

2 ts oregano

0,5 ts salt

Varm olivenolje i en liten kjele, og fres hvitløken i noen minutter (obs – den skal ikke brunes, bare bli myk, så pass på varmen). Ha oppi de knuste tomatene, eddik, sukker, salt og oregano, og la sausen putre på lav varme mens du kutter opp grønnsakene til toppingen.

Topping:

1 pose Apetina Cheddar & Mozarella, eller annen type revet ost

1/4 squash

1/2 rødløk

1/4 aubergine

3-4 champignoner

1/2 rød paprika

1/2 rød chilli

1/2 boks mais

1 boks Apetina Feta Sundried Tomato

Oregano

Kutt squash, rødløk, aubergine, sopp, paprika og chilli i mindre biter.

Nå har tiden kommet for å sette sammen pizzaen. Dekk et stekebrett med bakepapir, og finn frem en kjevle. Ta deigen ut av bollen, ha litt mel på bordet, og kjevle deigen ut til en firkant som passer på stekebrettet. Den skal kjevles ganske tynn, så den dekker stekebrettet. Legg deigen på stekebrettet og bre utover et tynt lag med tomatsaus (jeg pleier ikke å bruke alt, men jeg sparer resten av sausen og setter den på bordet så den kan brukes som dressing på pizzaen). Ha over den revne osten, og deretter grønnsakene jevnt fordelt over pizzaen. Til slutt legger du på fetaost, og drysser over oregano.

Pizzaen stekes på 225 grader, midt i ovnen i 15-20 minutter. Og deretter – nyt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s