Semulepudding med bringebærsaus

Placeholder Image

Denne desserten har dobbelt nostalgifaktor for meg. Mormor pleide å servere semulegrøt til meg og resten av barnebarna da vi vår små, og jeg elsket den delikate smaken og den myke, nesten trøstende konsistensen. I 2010 da jeg bodde i München, oppdaget jeg at semulepudding, eller Grießpudding som det kalles der, er en veldig vanlig dessert som selges ferdiglaget i porsjonspakker i butikken. Det er dessuten en dessert uten så mye sukker, som fint kan serveres på hverdager. Her er min versjon.

Semulepudding til 4:

5 dl melk (jeg bruker lettmelk)

2 ss sukker

1/2 vaniljestang

5-6 mandeldråper

50 g semulegryn

1 egg

Skjær den halve vaniljestangen i 2 på langs og skrap ut frøene. Ha melk, sukker, vaniljefrø-og stang i en kjele og kok opp under omrøring. Når det koker, ha oppi semulegrynene og kok videre i noen minutter. Når grøten har tyknet, tar du den av platen og fjerner vaniljestangen. Når grøten har kjølt seg litt (la den stå i et par minutter) rører du forsiktig inn et sammenpisket egg. Til slutt rører du inn mandeldråper etter eget ønske, jeg pleier å bruke ca 5-6 dråper. Hell blandingen over i en bolle eller i porsjonsformer, og strø en teskje med sukker over for å unngå at det oppstår en hinne under nedkjøling. Etter et par timer i kjøleskap er puddingen klar 🙂

Bringebærsaus:

1 pakke ferske bringebær

1 ss melis

Kjør bringebær og melis i en food-processor eller bruk en stavmikser til du får en purékonsistens. Sil pureen gjennom et dørslag for å bli kvitt de harde bringebærfrøene. Server sausen med den ferdig avkjølte semulepuddingen! Bringebærene kan forresten lett byttes ut med jordbær eller kirsebær – det blir minst like godt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s